Oh, what a night

Haft en bra helg. Åtminstone fredagen.
Åkte in och mötte upp en tjejkompis och hängde på en bar på götgatsbacken. Trevligt. Träffade en asskön snubbe med roliga tatueringar som han gärna visade upp.
Efter det blev det Imperiet, där min tjejkompis blev raggad på av den snyggaste killen jag sett på länge. Damn! Men han bad inte om hennes nummer, det var ju lite synd.

Igår blev det middag och vin, men jag orkade inte ta mig ut. Var ändå ganska bakis idag. Så det blev kebabrulle och film för hela slanten.

Imorgon bär det av för att införskaffa lite prylar till hemmet.

"Jag svälter inte".

..."Hävdar att hon är hälsosam."
Jomen, visst. Hon är ju sådär härligt, naturligt smal. Eh?


Pappa? Eller morfar? Farfar?

Den här veckan har gått rätt långsamt, men imorgon är det i alla fall fredag.
Ska ha möte med chefen idag, utbyta lite ideér kring ett projekt jag ä delaktig i. Känns så kul att cheferna litar på mig och lyssnar på det jag kommer med.

Ikväll ska jag hälsa på mina kära vänner som just blivit föräldrar (i lördags) till ett litet flickebarn.
Har inte köpt någon present ännu, men den får de efter. Skyller på att jag måste se tösen först, vilket typ av plagg hon skulle passa i. Host.

En annan sak, på tal om föräldrar.
Jag jobbar i ett område med mycket barn och familjer. Vad har hänt? Nuförtiden är föräldrarna så gamla.
Papporna har flint! Och nej, det kan inte vara morfar som hämtade från dagis just idag, för i det närmaste alla ser ut så. Något ungdomliga i stilen, men likväl gamla.
Det känns som att 90% nuförtiden väntar med att skaffa barn till de är fyrtio.


Jag lever i alla fall

Pengar! Jag behöver pengar! Nu, nu, nu!
Jaja, lön om ett par dagar. Till dess: nudlar och röka fimpar.

Nejdå, inte så illa. Bara nästan.

Dessutom har jag skrivit upp mig på så mycket kommande månad, så att jag är i princip pank innan lönen kommit. Halleluja.

Söndagsfunderingar

Så har söndagen kommit, helt befriad från baksmälla och ångest.

Min vita helg är snart till ända och jag mår finemang! Hade en msyig kväll med syster igår. Hyrfilm, chips och dip och smågodis. Det ena utesluter ju inte det andra, så att säga.

Är smått uttråkad denna söndag, dock. Vaknade vid åtta, så att jag skulle hinna äta frukost med syster innan hennes pojkvän kom och hämtade henne.

Har skrivit lite på en roman jag påbörjat, men sitter så fruktansvärt obekvämt när jag skriver eftersom jag inte har något skrivbord, så jag orkar inte längre nu.

Funderar på att lägga mig i sängen en stund, knapra på överblivna godisbitar och läsa lite i min deckare. Men jag vet inte. Känns lite som latfasoner.

Längtar tills min kompis ringer också. Om hon orkar. Hon blev nämligen mamma till en liten tösabit igår.

Såhär trodde jag aldrig jag skulle spendera en fredag:

- Idol i bakgrunden

- Smågodis i en skål

- Ramlösa Kaktus i ett glas

- Små voffisar sovands bredvid i soffan

- Mobilen på ljudlös (en säkerhetsåtgärd, förvisso)

- Mjuka duntofflor på fötterna

Har för övrigt städat lite också.


Känner mig rik ändå

Oj oj, här händer det grejjer!

Jag har bestämt mig för att ha en vit helg. Första på hur länge som helst, men det känns skönt.
Imorgon ska jag starta dagen med en långpromenad i stan med min bästa vän. Hon blev chockad när jag sa att vi kunde ses en lödag förmiddag.
På kvällen sedan ska jag ha myskväll med storasyster, hyra film och äta chips.

Fick en stor nyhet igår. Jag ska bli faster!
Älskade storebror ska bli pappa! Det känns mycket underligt, men hur roligt som helst.
Jag hade alltid trott att jag skulle bli först, men ödet ville annorlunda. Jag är för övrigt den enda av mina syskon som inte har en partner. Ha ha.

Kollade just kontot. 0,50 SEK.
Härligt!

Är en alkoholfri helg, verkligen en helg?

Den här veckan har gått fort! Härligt.
Jag funderar, hör och häpna, på att ta det lugnt i helgen. En vit helg. Det känns nästan läskigt. Det måste, utan att överdriva, ha varit minst fem år sedan sist.
Jag vågar inte lova något, men det är torsdag idag och det lutar fortfarande åt det. Annars brukar den känslan hålla i sig till ungefär tisdagen.

Min killkompis A har flippat ut ordentligt. Han är paranoid och tror att jag och några till konspirerar mot honom. Konstigt att pskyvården är överbelastad när så många puckon florerar.

I övrigt har jag börjat skriva igen. Jag har alltid älskat att hitta på historier och skriva ner dom, ända sedan jag gick i lågstadiet. Inspirationen har varit ute på äventyr ett tag, men nu kommit tillbaka. Kul att se om det blir något av det hela.


Entertain your friends

Måndagen över, härligt! Känns bra. Ett par pinsamma pikar om mina singstar-prestationer i fredags, men annars lungt!
Trött, som vanligt på en måndag förstås. Känner mig ändå rätt peppad. Smider planer, muhaha. Nejdå, mest prylar jag vill ha till hemmet och sådana saker.

Skulle vilja bli bättre på att laga mat hemma också.
Inte på grund av bristande kunskaper eller intresse. Nejdå. Det är bara så satans dyrt att laga mat varje dag när man är solo. Jag prioriterar just nu saker som fester och pubkvällar.

Annars tror jag det blir en riktig kompisvecka. Jag ska försöka, åtminstone. Planera in att träffa lite vänner. Jag känner mig som en dålig vän just nu.

Bara eliten

Hade en grymt trevlig kväll igår och var inte inblandad i några skandaler (puh). Firmafester kan ju som bekant vara lite farliga på det sättet.

Är skakis och bakis, men ska snart iväg på fest igen. Att jag orkar. Men det är en kompis som fyller år, så jag har inte riktigt något val, känner jag. Klunkar i mig treo, sedan tänkte jag försöka få i mig en öl och vända baksmällan.

Poppis bangare

Första dagen på jobbet sedan sjukdagarna. Kändes bra. Hade ett långt möte med chifen som var givande, också. Dessutom hann jag med en lunch med två kollegor som jag inte brukar luncha med. Det var riktigt trevligt!

Var väldigt eftertraktad idag också. Ett gäng kompisar ville att bl a att jag skulle joina dom på en after work i medis. Jag tackade nej. Försöker att begränsa drickandet till helgerna. En annan kompis ville att jag skulle ut och äta på favoritrestaurangen med ett gäng. Det kliade i fingrarna, men jag bangade i slutändan. Plånboken var inte lika sugen som smaklökarna.

Nu har jag just färgat håret. Samma färg som förra hösten, mörkbrunt, så det blir ingen överraskning. Fint, lagom till firmafesten imorgon. Kan bli galet.
En av killarna som anordnar festen avslöjade att jag skulle sitta vid samma bord som en kollega jag flirtade med förra året. Tycker fortfarande att det är pinsamt. Usch, det var ju typiskt. Hoppas jag överlever.


Undantaget

Alla som känner mig vet att jag i princip är motsatsen till en "stureplansbrud".
Nåja, kanske inte den stereotypiska motsatsen. Jag har nog aldrig hört någon titta på mig och utbrista "söder!". Men jag gillar att hänga på söder, ogillar att hänga på stureplan och lyssnar hellre på rock och indiepop än på disco.
Men det finns en så kallad "stureplansbrud" som jag är lite kär i, i hemlighet. Hon heter Anna Hibbs och äger en av de skönaste bloggarna. Hon verkar skönt jordnära, skriver bra, intressant, träffsäkert och roligt.
Så är hon ju snygg också, förstås.


Sådetså.

Detta inlägg tillägnas en helt magnifik liten sak

Såhär i sjuktider provar man ju alla möjliga sorters gamla "husmorstips" och självkurerings-kurer.
Helst när man blivit sjuk, trots att jag tror att meningen är att de flesta ska användas i förebyggande syfte.

Ett typiskt, välkänt kureringstips är som bekant att äta mycket vitlök.
Det kan jag säga genast, att oavsett om det hjälper eller inte kör jag gärna den metoden.

Jag. Älskar. Vitlök.

Tyvärr så är det ju inte den roligaste saken i världen att dofta, vilket gör att jag sorgligt sällan äter det.
Definitivt inte på helger när jag ska stå och svänga mina lurviga på ett dansgolv och eventuellt hångla upp en mystisk främling.

Jag kan till och med dra mig för att äta det på vardagar, för det goda, men ack så illakutande, lilla miraklet sitter ju gärna i någon dag. Och jag har ingen lust att bli känd bland kollegorna som "hon som stinker vitlök". När man jobbar i ett kontorslandskap med en halvmeter mellan skrivborden är risken överhängande.

Men nu. Nu är jag sjuk. Och då äter jag banne mig vitlök så att det sprutar ur öronen. So stay away people!



Oh, what a night

Att man inte lär sig. Jag är pank efter denna helg, helt sjukt. Bara tre veckor till löning.

I fredags var jag ute med vänner på ett dansställe på söder. Träffade en kille jag var småförtjust i, men det var i våras. Jag hånglade med hans kompis. Lyckat, haha.

I lördags ringde storebror och frågade om jag ville ut och äta med honom. Vi åt kinesiskt, samtidigt som jag blev terroriserad av min killkompis A. Han hade blivit dumpad av en tjej och betedde sig helt psykotiskt.
Jag och storebror fortsatte att dricka öl och prata fram till klockan ett, sedan var det hemgång. Rätt skönt att det inte blev alltför sent.

Jag har drabbats av ett läskigt virus eller liknande. Halsen känns som sandpapper. Vågade mig inte till jobbet, eftersom svininfluensan härjat där och vi har fått strikta order om att stanna hemma vid minsta tecken.

Dock tror jag inte att jag har just denna åkomma, eftersom halsont och tung i huvudet är mina enda symtom.

Och du stannar förhoppningsvis på stureplan din mupp!

Hamnade genom Caesars blogg på denna hemska, dyslektiska människas blogg.
Allvarligt, vad är hans problem? Okej, find a happy place, find a happy place....
Behöver jag säga annat än att typer som han gör att jag håller mig borta från Stureplan?

Okej, jag inser givetvis att det finns undantag. Undantag som bekräftar regeln.
Nej, okej. Jag inser att många som hänger där går dit för att det är schyssta lokaler och tidvis bra DJ:s. Men stämningen suger. Och ja- jag har provat. Flera gånger.

Det är osmakligt dyrt, folk blänger på varandra och det enda som räknas är utseende och pengar (om de är intjänade på egen hand eller inte har ingen betydelse). Tjejernas mission är att flirta för gratisdrinkar och att åma sig på dansgolvet för fler gratisdrinkar.

Så här skriver Jerry:

Blir så jävla trött på alla alternativa gäster hos oss! vad fan e det frågan? blir man fattig för att man är allternativ eller blir man alternativ för att man e fattig!?? alltså dom kommer i flock o beställer vatten eller "hej en stark o billig drink" för fan era snåla jävlar o dricks vet dom inte vad det är! STANNA PÅ SÖDER!!!!!!!!!!!!!!!!

Mja. Dricka så mycket som möjligt för så lite pengar som möjligt? Gärna.
Hm. Sälja min stolhet för en gratisdrink? Aldrig.
Så vem är fattigast?

Bör tillägga att jag aldrig någonsin tackat ja när en främmande kille erbjudit mig en drink.

I ett tidigare inlägg dock, är dessa "alternativa" männsikor inte längre söderbor. Då är dom helt plötsligt:

Men jag hatar creddiga människor! Ni vet alternativa folk som tror dom är bättre än andra o klär ner sig o lysnar på konstig musik! För mitt jobb är fullt av sånna på lördagar!
Död åt sånna horungar!!!!!!!!


Eller så kanske alla som inte är som honom under kategorin "alternativa"?

Om alternativet är att vara alternativ gentemot Jerry och hans likar, så är jag mer än gärna alternativt alternativ.


(Nej jag vet att det inte är värt att uppröras över sådana här saker. Men jag kunde inte låta bli. Min nackspärr tar kål på mig.)



Den gubben gick inte...

Försökte övertala en kompis om att komma över och glo film med mig och äta tacos.
Men alla verkar ha torsdagsbestyr att ta hand om. Så även jag, men jag orkar inte!

Har nackspärr och är trött. Har skrivit en liten to-do-lista, men har inte lust att pricka av någon punkt idag.

Gick till och med och la mig en stund, för jag tänkte sova en halvtimme. Har sovmorgon imorgon. Men så fick jag lite panik och gick upp igen. Orkar inte laga middag, så det fick bli lite fil och müsli.

Tror att jag ska vara duktigt och köra en snabbstädning av lägenheten. Belöningen får bli en kväll på soffan med popcorn och några sidor i deckaren jag börjat på.

Happenings

Lill-lördag, då. Jag känner mig ungefär lika sugen på att dricka öl som jag är sugen på att knapra kritor.
Jag vet inte alls vad som hänt, jag har varit så trött de senaste veckorna.
Min kära mor föreslog att jag skulle gå till läkaren och kolla upp det. Kan ju vara vitaminbrist eller järnbrist.
Måhända så. Jag får väl sätta i mig lite blodpudding och avsluta med ett gäng apelsiner och se vad som händer.

Min killkompis A skulle på dejt med en tjejkompis idag. Som har pojkvän.
Tjejer är visst inte mycket bättre, när allt kommer omkring.

Jag har fått världens nackspärr. Länge sedan nu, jag hade glömt hur sjukt ont det gör.

Nu ska jag hämta hundar och sedan lägga mig tidigt. Ska börja läsa någon (förmodligen) halvkass bok som skräpade i bokhyllan. Står bara ett fåtal där nu som jag inte läst, men beroende som jag är så måste jag ju hela tiden ha någon bok att läsa. Dags för ett besök på adlibris snart tror jag.

Att ha, eller inte ha- inneboende

En killkompis ringde igår och frågade om jag ville hyra ut ett rum.

Jag har en trea, så ett rum står tomt.
Visst har jag funderat på det, ända sedan jag flyttade in faktiskt. I alla fall för en period.

Problem 1: Jag älskar att bo själv.

Problem 2: Jag har hundar som skäller så fort en dammråtta sveper förbi.

Probelm 3: Jag är kontrollfreak och hatar tanken på att någon annan ska ha mina nycklar, ständig tillgång till lägenheten osv.

Sen finns det ju  många fördelar förstås. Reducerad hyra, hjälp med städning. Eventuellt sällskap ibland om man kommer bra överens.

Vi pratar om en kille jag aldrig träffat, i tjugoårsåldern. Yngre än jag. Killkompisen går dock i god för att han är reko.

Hm. Beslut. Beslut...Beslutsångest.

RSS 2.0